Пограбування "на мільйон" могли влаштувати самі співробітники


Столична міліція розглядає дві версії пограбування чоловіка, який ніс у торбі майже мільйон доларів, і який нібито є представником торговельної мережі "Фокстрот". Зокрема, це може бути пограбування по наводці або елементарна імітація пограбування співробітниками компанії.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на правоохоронців.

"Звичайно так діють, коли рядові співробітники хочуть украсти в керівництва більшу суму. Роблять вигляд, що пограбування, а потім зникають разом із цими грошима", - кажуть міліціонери.

Водночас начальник відділу зв'язків з громадськістю київської міліції Володимир Поліщук, потерпілий, за його словами, зняв $908 тисяч в одному з банків, склав гроші у торбу, вийшов з банку і підійшов до своєму авто, де його чекав водій.

"Він і поклав сумку на заднє сидіння. А коли сідав на переднє, підбіг невідомий у масці, відкрив двері, забрав сумку й зник на авто", - розповів Поліщук, відзначивши, що кримінальну справу за цим фактом поки не порушували.

"Коли порушимо, зможемо вимагати від банку підтвердження або спростування, чи дійсно він знімав ці гроші. Доручення, за яким він нібито брав гроші, грабіжник теж забрав із собою. Незрозуміло, чому, знімаючи таку суму, він не найняв озброєну охорону, послуги якої коштують близько 70 гривень на годину", - сказав Поліщук.

Видання відзначає, що з компанією "Фокстрот" пов'язана низка скандальних історій - не так давно за дивних обставинах загинули два власники "Фокстроту".  

Зокрема, 27 березня 2008 року в Шевченківському РУВС помер нібито від серцевого нападу Володимир Шульга, головний свідок у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Адвокат Шульги заявляв, що перед смертю він встиг подзвонити йому й прокричати, що на нього напали. У Шульги був конфлікт із ще одним власником "Фокстроту" Георгієм Виходцевим, загиблий обвинувачував його в крадіжці акцій. 

У березні 2010 року в Судані під час дайвінгу в Червоному морі помер і Георгій Вихлдцев, який до того вже вийшов зі складу засновників "Фокстроту" і виїхав жити в Голландію, відзначає видання. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ