Україна просить екстрадиції депутата Київради


Німецькі органи юстиції отримали офіційний запит від України щодо екстрадиції депутата Київради Олексія Євлаха, заарештованого у Франкфурті-на-Майні на початку січня.

Про це у Німеччині заявив речник суду Інго Нере, повідомляє Укрінформ.

"На підставі отриманих документів Верховний земельний суд Франкфурта своїм рішенням від 11 лютого цього року продовжив термін перебування пана Євлаха під вартою", - заявив Нере, додавши, що якщо Євлах погодиться на екстрадицію, його передадуть українській юстиції.

"В іншому випадку Верховному земельному суду Франкфурта доведеться вирішувати питання про правомірність його екстрадиції", - додав речник суду.

Як відомо, Євлах був затриманий в аеропорту Франкфурта-на-Майні 6 січня. 11 січня Верховний земельний суд Франкфурта прийняв рішення  про тимчасове ув'язнення депутата до вирішення питання про його екстрадицію.

Євлаха, який перебував у міжнародному розшуку, було затримано на підставі рішення Печерського суду Києва від 23 листопада 2010 року. За даними Генпрокуратури, Євлах, який очолює постійну комісію Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури, підозрюється у зловживанні службовим становищем у 2008-2009 роках на загальну суму 10 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ