Киян закликають "стукати" на лікарів-хабарників


Головне управління охорони здоров'я КМДА закликає столичних мешканців повідомляти про конфліктні та надзвичайні ситуації у лікарнях.

Жителів міста закликають скаржитися на обслуговування та вимагання грошей за телефоном "гарячої лінії" (044) 278-41-91, повідомляє прес-служба КМДА.

Крім того ГУ охорони здоров'я створило спеціальну комісію, яка розслідуватиме випадок вимагання грошей медcестрою дитячої клінічної лікарні № 1 (вул. Богатирська) від пацієнта.

Як відомо, 10 лютого співробітниця дитячої лікарні відмовилася зробити 12-річному хлопчику ін'єкцію анальгіну, якщо той не заплатить їй 5 гривень.

У зв'язку з тим, що грошей у дитини не було, укол йому не зробили. Медсестру звільнили "за власним бажанням".

За інформацією ГУ охорони здоров`я Києва, зараз у лікарні проводиться службове розслідування, і "винні будуть знайдені і покарані".

Начальник Головного управління Раїса Моісеєнко наголосила, що вимагання коштів від громадян, які звернулись до медичного закладу - неприпустиме порушення прав пацієнтів.

Вона звернулася до киян з проханням повідомляти про усі випадки порушення прав громадянина щодо отримання медичної допомоги.

У свою чергу Головне управління охорони здоров'я запевняє, що оперативно реагуватиме на кожне звернення.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ