Мерія проведе перевірку за фактом дій лікаря, який вивіз хворих на мороз


Головне управління охорони здоров'я КМДА повідомляє, що проводить перевірку за фактом дій лікаря Артура Восконяна, який 11 лютого вивіз за межі міста і залишив на морозі 5 безпритульних пацієнтів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління.

У Головному управлінні охорони здоров'я наголосили, що засуджують безпідставні дії лікаря, які не були узгоджені з керівництвом лікарні.

"По факту дій лікаря лікарні № 1 створена спеціальна комісія, проводиться службове розслідування. Окрім того по даному випадку проводиться розслідування правоохоронними органами", йдеться в повідомленні.

В управлінні наголосили, що "11 лютого лікар самовільно, без погодження з керівництвом лікарні, вивіз п'ятьох пацієнтів відділення, які перебували на лікуванні з жовтня-грудня 2010 року, до м. Вишгород для подальшої госпіталізації їх в Вишгородську ЦРЛ та переводу їх до "Київського центру соціальної адаптації осіб, що не мають постійного місця проживання" в с. Ясногородка. Пацієнти були виписані з лікарні 11 лютого, за відсутністю показань для лікування у медичному закладі".

Згідно з повідомленням, постраждалі пробули на морозі 2 години, мовляв, близько 16.00 лікар висадив пацієнтів на автобусній зупинці в 300 метрах від лікарні Вишгороду, а приблизно о 18.00 їх вже госпіталізували до Вишгородської лікарні.

В управлінні також наголосили, що для осіб, які не мають певного місця проживання, в с. Ясногородка Святошинського району створено Центр соціальної адаптації на 300 місць, в якому на сьогодні перебуває близько 100 осіб.

Окрім того у Києві на вул. Суздальській, 4/6 знаходиться Будинок соціального піклування, де також надається притулок та харчування  безпритульним.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ