Попов пропонує архітекторам подумати, що можна зробити з Майданом

11.02.2011  11:19

У зв’язку з тим, що скоро центр міста може втратити свій сьогоднішній вигляд, Українська правда. Київ вирішила нагадати читачам, як змінювалася ця часина столиці упродовж більш ніж 100 років. Панорама Хрещатицької площі. Рисунок 1860-х років
Київська міська державна адміністрація оголосила відкритий міжнародний конкурс на кращий проект благоустрою центральної частини Києва до Євро-2012 та на перспективу.

До участі запрошені архітектори, містобудівельники, ландшафтні архітектори, дизайнери, повідомили у прес-службі мерії.

Кожен учасник має право подати лише один проект. Наразі заявки на участь у конкурсі подали 512 учасників із 65 країн світу.

Переможця визначать журі (фахівці з України, Данії, Швейцарії, Нідерландів, Німеччини, Японії, Китаю та США, а також голова КМДА Олександр Попов).

Переможець Конкурсу має переважне право на подальше розроблення проекту благоустрою та планування території.

Об'єктом проектування є центральна частина Києва: територія від Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років до Львівської та Контрактової площі.

Зокрема, архітекторам пропонують детально проробити одну з найважливіших ділянок: крайку - туристичний маршрут; схили Дніпра; Київський Дитинець та Пейзажна алея; Контрактова площа та Андріївський узвіз; Поштова площа; Європейська площа з виходом Хрещатика до Дніпра та на острови; Хрещатик та Майдан Незалежності.

Детальніше з конкурсними умовами та інформацією про перебіг заходів, передбачених програмою, можна на сайті http://www.competition-kievedge.com/.

Організатори сподіваються, що проведення конкурсу сприятиме покращенню іміджу Києва як європейської столиці.

Усі фото з сайту archunion.com.ua

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ