Київрада готується висловити недовіру Черновецькому?



Фото з сайту Олеся Довгого
У кулуарах Верховної Ради появу мера Києва Леоніда Черновецького розцінюють як початок його передвиборчої кампанії на виборах у парламент у 2012 році.

Але такий крок з Партією регіонів не погоджений, пише "Сегодня".

За словами співрозмовника видання з Партії регіонів, Черновецькому можуть висловити недовіру 2/3 депутатів Київради вже на найближчій сесії 17 лютого.

"Київрадою тоді буде керувати Довгий (Олесь, секретар міськради). А оскільки строки в законі не прописані, те це, ймовірно, протриває до виборів у 2012 році", - сказав співрозмовник.

Крім того, Кабмін уже зареєстрував законопроект, згідно яким після відставки або висловлення недовіри мерові його обов'язки буде виконувати секретар Київради.

Зараз у Блок Черновецького у міськраді займає третину крісел - 43 з 120, тобто формально проти мера немає потрібної більшості.

Але в кулуарах Київради подейкують, що у блоці міського голови є багато людей, які готові підтримати його відставку, щоб утриматися при владі.

Тим часом сам Черновецький заявив, що не братиме участі у виборах столичного міського голови, оскільки "розчарований у своїх сьогоднішніх повноваженнях, яких не достатньо, щоб виконувати доручення киян".

Натомість мер обіцяє брати учать у виборах до парламенту.

Черновецький також наголосив, що "поки керування Києвом буде мати переважно позитивні рішення", він не дасть "нікому дестабілізувати ситуацію в Києві достроковими виборами" міського голови. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ