Мер Києва каже, що його "команда" не причетна до зловживань


Київський міський голова Леонід Черновецький відкидає усі звинувачення в порушенні законів, які інкримінують йому і членам його команди.

Про це він сказав в інтерв’ю 5 каналу 9 лютого.

"Усі рішення по землі приймалися суворо відповідно до законів", - сказав мер.

Водночас він додав що проти його команди не було порушено жодної справи.

"Молода команда" – це мої заступники. Ні проти одного мого заступника кримінальних справ не порушували. Це неправда. Щодо притягнення до відповідальності столичних чиновників – це не моя команда. Це начальник управління, звичайний чиновник", - сказав Черновецький.

Водночас він наголосив, що цю чиновницю (ймовірно, натякаючи, на Людмилу Качурову) "незаконно посадили і неправильно, що проти неї порушили справу". 

"Вона просто не хотіла писати заяву про відставку, от це і стало предметом того, щоб її, 60-річну жінку, посадили в тюрму. Боротьба з злочинністю і корупцією в країні не починається з того, щоб пересаджати всіх, хто працює в різних РДА. Це нечесно, це не по закону. Це застосування закону вибірково", - сказав міський голова.

За його словами, він зможе захистити тих чиновників, проти яких порушили справи, оскільки все це "робилося, щоб очорнити" його. 

На запитання, як Черновецький планує це робити, мер сказав: "Я намагаюсь пояснити мою позицію в тому числі й вищим посадовцям у країні, показати, як насправді все. І що цілком неправильно, щоб по відношенню до якихось команд виступали. Я хочу зупинити процес, щоб надалі через мене не страждали люди".

"Як я вважаю правильно: от прийшла нова влада, вона оголосила свої принципи – хабарів не брати (закони відповідні для цього є). А все що було – те було. І воно було повсюди. У будь-якій державній конторі – ви зайдете і зіткнетеся зі зловживаннями", - додав міський голова .

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ