Київ встановив граничні націнки на продукти харчування



Фото nedilya.at.ua
Київська міська адміністрація встановила граничні торгові націнки на основні продовольчі товари, серед яких хліб, молоко, сир, м'ясо птиці, яйця і борошно.

Про це йдеться в розпорядженні № 15 від 10 січня, опублікованому у газеті Хрещатик 8 лютого.

Згідно з документом, граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного - 8%, хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, виробів для діабетиків тощо - 12%.

На м'ясо птиці, варену ковбасу, молоко, сир, сметану, вершкове масло, олію, яйця встановлені  граничні торговельні націнки у розмірі 10%, на борошно, макаронні вироби, крупи, цукор - 12%, на яловичину, свинину, хліб - 15 % без урахування витрат на їх транспортування у міжміському сполученні.

Крім того, йдеться в розпорядженні, Головне управління цінової політики КМДА повинно декларувати зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, яловичину, свинину, м'ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров'яче питне з вмістом жиру до 2,5%, сир кисломолочний з вмістом жиру до 9%, сметану з вмістом жиру до 20 відсотків, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5 відсотка, яйця курячі, цукор-пісок, олію соняшникову.

Розпорядження набуває чинності з моменту його оприлюднення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ