У столиці помер школяр від менінгіту


28 січня у середній школі №230 Святошинського району від менінгіту помер школяр.

Про це повідомили читачі "Української правди. Київ", батьки одного зі школярів.

"Вранці прийшов у школу здоровий, на групі продовженого дня стало погано, викликали батьків, ті забрали додому, уночі дитина померла. Ще 6 занедужали й діагноз підтверджений. Санітарних заходів школа не проводила", йдеться в повідомленні.

Вони також наголосили, що через хворобу школу не відвідує більше двохсот дітей, а батькам не надають жодної інформації.

"За даними на 6 лютого санстанція виселяла ще кілька заражених дітей", додали читачі.

Факт смерті дитини підтвердили у школі у коментарі "Газеті по-київськи".

Директор Світлана Завадська наголосила, що ні від кого інформації не приховували - навпаки одразу повідомили і батьків, і дітей, щоб з'ясувати причину смерті.   

"Померла дитина у другому класі. У нас недавно пройшла жалоба по хлопчику. Наскільки мені відомо, батьки думали, що в дитини грип, і лікували його жарознижуючим, не викликали відразу швидку допомогу. У нас була СЕС, перевіряла дітей, вввела тижневий карантин у тому класі, зобов'язала нас кожну зміну провітрювати приміщення, робити дезінфекцію, вологе збирання", - розповіла директор.

Також, додала Завадська, класним керівникам школи роздали брошурки про менінгіт, щоб вони могли відрізнити її від грипу (хвороби мають подібні симптоми).

"Багато хто панікують, залишають дітей вдома. У п'ятницю, тиждень назад, дійсно не було на навчанні майже 200 дітей, але в понеділок ситуація покращилася", - сказала директор, однак назвати цифру відмовилася.

За інформацією видання, станом на 7 лютого на карантині перебувають троє носіїв менінгіту.

За словами головлікаря СЕС Святошинського району Сергія Пастушенка, мама загиблого хлопчика - Максима Пилипенка - викликала швидку допомогу о 4 годині ночі 27 січня, і лікар відразу поставив діагноз - менінгококкова інфекція, дитину доставили в дитячу інфекційну лікарню.

"Але о 00.40 наступного дня він умер. Думаю, якби батьки раніше звернулися до лікаря, то дитину могли б врятувати. Ми перевірили всіх, хто спілкувався із хлопчиком. Виявили трьох носіїв інфекції: подруга мами, її дочка й одна дитина, з якою Максим спілкувався на групі продовженого дня - вони зараз на карантині. Носії самі не хворіють, але можуть повітряно-краплинним шляхом передати інфекцію іншим", - сказав лікар.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ