Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d4bc121d3270/
Українська правда
Київ

У центрі Києва отруїли 5 домашніх собак

04.02.2011  10:04

У Києві невідомі знову взялися травити безпритульних собак. Але разом з бродячими тваринами гинуть і домашні. Так, 25 січня у Шевченківському районі загинули п'ять домашніх улюбленців.

Тепер власники собак бояться вигулювати улюбленців, пише "Газета по-київськи".  

Хвилюються за дітей і мами, які гуляють парках, адже, дітки граються, бігають, падають, беруть щось у рот.

Власники тварин, які загинули 25 січня, кажуть, що у всіх псів були однакові симптоми: піна з рота, ричання.

Люди розповідають, що ввечері 24 січня бачили в парку сіро-зелений "лазик", який належить комунальним службам. Нібито з його й розкидали отруту.

За словами Ольги Ревенчук, у той день були схожі випадки на Оболоні, Троєщині, Теремках.

"Якби цькуванням займався хтось один, то смерті були б в одному місці, а по всьому місту - це значить, що процес централізований", - переконана жінка.

Однак, смерті домашніх тварин знову лишилися б непоміченими, якби не загибель ретривера прес-аташе посольства США Джеймса Вольфа. Дипломат пообіцяв вимагати "на найвищому рівні" розібратися в смерті його улюблениці й інших тварин.

"25 січня о 17.00-17.30 моя дружина повела собаку на прогулянку в парк перед посольством. Дружина говорить, що краєм ока помітила, як Арьєн схопила щось зі снігу й з'їла, але ж це типова поведінка собаки. Наступні три години все було нормально, Арьєн повечеряла. Близько дев'ятої вечора вона почала гавкати, скиглила, потім почалися конвульсії", - сказав Вольф.

"За п'ять хвилин до прибуття ветеринарів вона вмерла. Лікарі по симптомах сказали, що це на 100% отруєння отрутою. Я просив зробити дослідження, щоб довідатися, чим отруїли Арьєн, але ветеринари відговорили, мовляв, це й так очевидно", - додав дипломат.

Він наголосив, що довідався про ще 4 смерті псів, тому за допомогою посольства звернувся в міліцію.

"Посольство зв'язувалося з міською владою на найвищому рівні з вимогою знайти й покарати винних і закликом припинити розкидати отруту в парках, адже там, крім собак, гуляють мами з дітьми", - сказав Вольф.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.