У Попова божаться, що нікого не заганяють в лікарняну касу


Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявляє, що влада нікого не змушує вступати в лікарняну касу.

Про це він сказав у четвер, коментуючи заяви вчителів про те, що їх змушують нести гроші в лікарняну касу.

"Це нонсенс. Ніякого примусового залучення до кас немає. Це є добровільна форма: людина хоче - бере в цьому участь, не хоче - не бере. У нас десятки, сотні тисяч вчителів, медиків. Скільки в нас сьогодні в лікарняній касі? Десь порядку 30 тисяч. Якби пішло примусове залучення їх, то вже би було 150 тисяч", - сказав Мазурчак.

Він додав, що якщо лікар чи вчитель не хоче вступати в лікарняну касу, то без його особистої заяви "ніхто в нього не може вирахувати ні копійки".

"Нехай не пише заяву і не входить в лікарняну касу. Ніякої санкції за це не буде, ніхто його навіть сварити за це не буде", - сказав чиновник.

Водночас він висловив переконання, що згодом багато людей захочуть вступити до лікарняної каси, бо побачать, що вона працює.

"Коли люди побачать позитивний приклад - вона за рік заплатить 300 гривень, але отримає лікування на 2 тисячі гривень, нічого не доплачуючи - то усі зрозуміють, що це є вигідно. Але ніякого примусового залучення до кас не буде", - наголосив Мазурчак.

Як відомо, столичні педагоги скаржаться, що їх примушують вступати до лікарняної каси - гроші хочуть вираховувати просто з зарплати.

Також депутати від БЮТ у Київраді заявляли, що працівників соціальної, комунальної сфер та підлеглих КМДА змушують стати членами лікарняної каси.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ