Герб з Московського моста може впасти просто на машини?



Фото community.livejournal.com/interesniy_kiev
Герб української столиці на 115-метровому пілоні Московського моста може звалитися у будь-який момент.

Про це пише "Комсомольська правда" з посиланням карбувальника, що брав участь у виготовленні герба Олександра Петращука.

"Достатньо, щоб сильний порив вітру, як кажуть, натиснув правильну точку, і все - конструкція миттю полетить просто на дорогу. Це може відбутися в будь-який момент. А важить ця штуковина тонну, а то й більше", - сказав він.

Петращук додав, що минулої весни його знайомі альпіністи за власною ініціативою встановили там стяжки, які хоч якось утримують конструкцію.

Але на сьогодні, на думку майстра, єдине правильне рішення - зняти герб, провести його реставрацію і встановити на місце.

 Петращук переконаний, що пошкодили кріплення герба мисливці за кольоровими металами.

"Каркас зроблений з міді й латуні. Обшито герб міддю. Коли ми його оглядали, то виявили, що там вирізано цілі частини конструкції! От завдяки тому, хто це зробив, кріплення й ослабнуло", - сказав він.

Тим часом в мерії кажуть, що причин для паніки немає.

За словами в.о. начальника Головного управління охорони культурної спадщини Києва Сергія Новгородського, герб поки тримається надійно, і немає підстав вважати, що він звалиться.

"Там побували альпіністи й поставили спеціальні стяжки - вони утримують каркас конструкції. У той же час скажу, що я подивився відеоматеріал, який доводить, що герб треба терміново знімати й реконструювати. Ми вже направили лист в "Київавтошляхоміст", на балансі якого перебуває ця конструкція. Попросили, щоб вони вжили термінових заходів", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ