Солдати Київщини скоро взагалі залишаться без харчів


Ситуація з постачанням хліба у військові частини Київщини досі не вирішена.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на начальника планово-економічного відділу державного підприємства Міністерства оборони "Білоцерківський військторг" Світлана Бабенко.

Зокрема, вона підтвердила інформацію про те, що у льотній бригаді, якою командує полковник Дмитро Філатов (військовий гарнізон Бориспіль, що забезпечує перельоти, зокрема, керівного складу Міноборони і Генштабу ЗСУ) з 26 січня військовослужбовці не отримують хліб з хлібокомбінатів, а вимушені випікати його власними силами.

Така ж ситуація і у Васильківському гарнізоні.

За словами Бабенко, станом на 2 лютого Міністерство оборони досі не розрахувалось з "Білоцерківськимй військторгом", яке й опікується організацією харчування у цих частинах, то на рахунках підприємства не залишилось і гривні.

"Постачальники багатьох продуктів харчування ще наприкінці року попереджали підприємство про припинення продпоставок вже з січня через зростання заборгованості за надані харчі. Досі нам вдавалось вмовляти постачальників про відстрочку плати за товари. Як бачимо, у хлібопекарів у деяких регіонах терпець таки увірвався. У свою чергу, хлібопекарі Житомирщини нас уже попередили, що з четверга і вони безоплатно більше не надаватимуть нам хліб", - додала Бабенко.

На підприємстві не виключають, що слідом за хлібопекарями, й інші постачальники можуть призупинити поставки продуктів військторгівцям для солдатського столу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ