Русанівські сади таки вирішили знести



Фото Сегодня
У четвер на сесії Київради планують розглянути питання про знесення частини Русанівських садів, де повинні побудувати Подільсько-Воскресенський міст.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на автора проекту рішення, голови транспортної комісії Дмитра Олійник.

"Усього за  проектом підлягає відселенню 259 ділянок. Із власниками 161-ї досягнули згоди. 70 відселять на Биківню, 59 - у Горбачиху, 19 одержали грошову компенсацію, власники 13 ділянок одержать квартири. А 50 одержали ділянки в Биківні й грошові компенсації. Власники 92 ділянок відмовилися від запропонованих компенсацій", - сказав Олійник.

Він додав, що після того як буде ухвалене рішення Київради, їх виселять через суд і через суд визначать розміри компенсацій.

Варто відзначити, що не всі дачники вірять, що їм дадуть нові ділянки, однак, є й ті, хто вже вирішив питання з землею.

"Один із сусідів мені сказав, що йому вже виділили ділянку в Биківні й дали гроші на будівництво. Скільки йому дали - не знаю", - сказла дачниця Ольга.

Інша жителька Русанівських садів Вікторія говорить, що будиночки на вулицях, які йдуть під знесеня, грабують і руйнують.

"Розбирають паркани, стіни, б'ють вікна й виносять речі. Через це багато хто там живе. Але нікому з нас нічого не дали й нічого поки не запропонували", - сказала вона.

Як відомо, будівництво Подільського моста розпочалося в грудні 2003 року, але з 2007 року роботи були припинені через відсутність фінансування.

У 2010 році здали першу чергу - відкрили рух по Гаванському мосту й естакаду з моста на вулицю Набережно-Хрещатицьку.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ