Кияни проситимуть ЮНЕСКО заступитися за театр Лесі Українки


1 лютого о 14.00 біля Театру ім. Лесі Українки пройде акція протесту проти забудови біля станції метро Театральна.

Під час акції громада зробить відкрите звернення до ЮНЕСКО з проханням взяти під захист територію довкола Театру Лесі Українки, пише у своєму блозі Ігор Луценко.

"Влада не в змозі протистояти хижацьким апетитам забудовника: ігнорується позиція архітекторів, громади, Генпрокуратури та Прокуратури міста, які виступили з протестом проти цієї забудови. Міліція не вчиняє жодних заходів для дотримання закону! Удень і вночі нівечиться національна історія, спотворюється історичний центр міста, нівечиться будівля Театру Російської драми ім. Лесі Українки, руйнуються прилеглі будинки, які також є пам'ятками архітектури", йдеться в блозі

Саме тому громада змушена вдатися до таких заходів і проситиме ЮНЕСКО взяти під міжнародний захист та рекомендувати Україні розширити буферну зону Софії від Золотих воріт до вулиці Б.Хмельницького, включивши туди Національний академічний театр опери та балету та Театр ім. Лесі Українки.

Під час акції відбудеться запис відеозвернення до ЮНЕСКО, збір підписів, потім вручення копії звернення та підписів голові КМДА Олександру Попову.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ