На будівництво тунелю під Дніпром треба не менше 3 років?



Графіка "Газети по-київськи"
Меморандум про будівництво підземного тунелю від площі Перемоги до ст. м. "Лівобережна" столична влада планує підписати вже в лютому, але побудувати його до Євро-2012, як планувалося раніше, нереально.

Про це пише "Газета по-київськи".

За словами фахівців, за півтора роки, що лишилися до Чемпіонату Європи, це зробити нереально.

"Побудувати тунель до Євро-2012 нереально. По-перше, в Україні немає щита, яким повинні рити цей тунель. Потрібно замовляти новий щит, але його в магазині, образно говорячи, не купиш. Щоб зібрати цей щит у нас у Києві, потрібно мінімум вісім місяців. По-друге, рити він буде півтора-два роки. Але це при тім, що на все знайдуться гроші", - сказав директор "Київпроекта" й інституту "Київдормістпроект" Володимир Воробйов.

Водночас він додав, що якщо розробити розумний проект, то ніяких проблем з підземним будівництвом виникнути не повинно.

Компанії, які за словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, можуть бути потенційними інвесторами, широко відомі реалізацією масштабних транспортних проектів.

Так, російський "Автодор" будує нову трасу "Москва-Санкт-Петербург". А французька компанія "Vinci", що спеціалізується на будівництві транспортної й енергетичної інфраструктури, у 2004 році побудувала двокілометровий міст, що з'єднує півострів Пелопоннес із материковою Грецією.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ