Томенко просить генпрокуратуру розібратися зі "Знанням"


Генпрокуратура повинна втрутитися у справу із захопленням приміщення Товариства "Знання".

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, повідомляє сайт віце-спікера.

Томенко повідомив, що направив відповідне звернення генпрокурору Віктору Пшонці.

"Незважаючи на те, що орендна плата завжди вносилася Товариством вчасно в обумовлені договором строки, в 2008 році за 2,5 роки до закінчення строку оренди, приміщення (вул. Прорізна, 10) було незаконно всупереч встановленому порядку продане приватній структурі", йдеться у зверненні до генпрокурора.

Томенко звернув увагу на те, що з метою захисту своїх прав Товариство "Знання" звернулося до суду з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу, який рішенням Господарського суду Києва від 20 травня 2010 року був задоволений повністю. Дане рішення згодом, було   залишено в силі постановою Вищого господарського суду.

Водночас, наголосив віце-спікер, 24 січня приміщення товариства "Знання" самовільно захопили невідомі особи, а працівників не допустили на свої робочі місця.

Заступник голови парламенту нагадав, що Верховна Рада 16 січня 2009 року прийняла Постанову про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ