Пенсіонери матимуть 2 безкоштовні поїздки на день



Фото liveinternet.ru
Найближчим часом пільговиків у метро чекають зміни. По посвідченню зможуть їхати тільки ветерани праці, діти війни, інваліди I і II груп по зору, з ураженням опорно-рухового апарату 1,2 груп та їх супроводжуючі (пільговики, список яких визначений державою).

Усі інші, включаючи пенсіонерів, багатодітних й інші групи інвалідів і малозабезпечених, будуть проходити в підземку тільки по соцкарточці, причому кількість поїздок буде обмеженою, пише "Сегодня".

Наразі, за інформацією видання, обговорюються два варіанти: соціальні картки, які видадуть пільговикам у соцзабезі (на них буде 60 поїздок на місяць), або лімітовані проїзні, які також видадуть у соцзабезі.

У мерії обіцяють вирішити це питання найближчим часом, щоб метрополітен, а потім і "Київпастранс" були не такими збитковими. Чиновники кажуть, що завдяки лімітованим проїзним або соцкарткам можна буде вести чіткий облік пільговиків, обмежена кількість поїздок знизить навантаження на бюджет.

Крім того, щорічно в метро ловлять тисячі липових пільговиків, а з соцкартками це буде неможливо.

Як відомо, у четвер КП "Київський метрополітен повідомив, що з п'ятниці 28 січня буде скасовано безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів у київському метрополітені.

Згодом у Блоці Кличка заявили, що депутати Київради під час обговорення проекту бюджету столиці на 2011 рік не підтримували норму про скасування безплатного проїзду в метрополітені для пенсіонерів. 

У п'ятницю зранку прес-служба мерії розповсюдила повідомлення, що безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів у київському метрополітені скасовано не буде. Згодом таке ж повідомлення розіслав метрополітен.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ