Знижку на компослуги отримають не всі


Не всі сумлінні платники, які сплачують за комунальні послуги до 20 числа місяця, отримають обіцяну 10% знижку на квартирну плату та 6% знижку на опалення та гарячу воду.

Про це на громадських слуханнях 27 січня заявив начальник Головного управління цінової політики Василь Яструбинський.

"Знижку нарахують для всіх споживачів, за винятком тих, які отримують субсидію і які мають борг", - сказав він.

Водночас, чиновник додав, що споживачі, які мають договір на реструктуризацію боргів і виконують його, також отримають знижку.

"Якщо є борг і ніякого руху (не погашають - ред..) - то виставляється лише більш високий тариф. З цього приводу відповідне розпорядження вийде на наступному тижні там буде чутко прописано, як, кому, за яких умов нараховувати", - сказав Яструбинський.

Згідно з оприлюдненим на сайті КМДА проектом рішення, знижку не отримають ті, хто мають субсидію,  несвоєчасно і не в повному обсязі оплачують компослуги, мають борг  та не виконують умови договору про реструктуризацію боргу.

Однак, будь-які знижки можуть взагалі зникнути, якщо їх застосування приноситиме збитки.

"При наявності негативних фінансових результатів та збитків від застосування тарифів в залежності від терміну оплати останнім (не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим), подавати виконавчому органу Київради обґрунтовані розрахунки для приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованих витрат", йдеться в проекті розпорядження.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ