Мазурчак: всім киянам, які мерзли в квартирах, перерахують компослуги



Фото kp.ru
Голова КМДА Олександр Попов підписав телеграму головам районних адміністрацій з вимогою зафіксувати температуру у будинках, які обслуговуються ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, та провести їм автоматичний перерахунок тарифу на тепло.

Про це під час громадських слухань 27 січня заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"Попов підписав учора (26 січня) телеграму головам районних адміністрацій провести фіксацію температури - не треба нам ні заяв людей, ні подачі в суд. Сьогодні температура теплоносія на виході з ТЕЦ повинна бути 85˚С, вона сьогодні є 68˚С, а догодить до дому відповідно 47-45˚С. Це тепло уже не може забезпечити нагрів квартири. Ми знаємо, які будинки обслуговуються ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 - всім цим будинкам автоматом повинен бути зроблений перерахунок", - сказав Мазурчак.

Він також додав, що міська влада наразі працює над положенням, яке дасть можливість проводити перерахунок коштів в разі ненадання, або неякісного надання послуги.

"Там ми пропишемо - це стосується і квартплати, і води, і тепла - що ЖЕКи повинні зафіксувати температуру, а не посилати людей в суд", - сказав Мазурчак.

Він наголосив, що вважає, що це рішення, "яке ми зараз затверджуємо - не посилати людину в суд, а проводити перерахунок автоматично", є правильним.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ