Захисників Жовтневої лікарні звинувачують у здирництві


Почесний президент будівельної компанії "Житлобуд" Іван Куровський стверджує, що акції протесту проти забудови територій Жовтневої лікарні були організовані з меркантильних інтересів.

Про це він завив під час прес-конференції у четвер, пише Київ.comments.ua.

"Протестують кілька людей. У них є деякі інтереси. У особистій розмові вони сказали, що якщо їм будуть надані квартири і офіси - вони припинять протести", - заявив Кіровський, однак імен "здирників" не назвав.

Водночас одна з учасниць акції на захист лікарні Ольга Богомолець назвала таку заяву "цинізмом на межі абсурду".

"Куровський хоче сказати, що це я вимагала собі приміщення в цьому будинку, щоб зробити собі офіс на могилі мого прадіда?", - сказала вона.  

Як відомо, 29 грудня минулого року будівельна компанія "Житлобуд" отримала дозвіл Вищого господарського суду на продовження робіт на території Жовтневої лікарні.

Тоді активісти заявляли, що Суд врахував "нововиявлені обставини" і скасував своє ж рішення заборонити "Житлобуду" будувати.

Найцікавішим є те, що як "нововиявлену обставину" головуючий суддя Станіслав Мірошниченко врахував лист Мінкульту за жовтень 2003 року, який фігурував у цій справі багато разів. Зокрема, це зафіксовано рішеннями Верховного суду від 16 квітня 2009 року та від 10 червня 2010 року.

Таке рішення судді активісти, що захищають лікарню від забудови, назвали корупційним.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ