Приміщення на Прорізній, звідки викинули редакції журналів, вже виставили на продаж


У мережі інтернет уже з’явилось оголошення про продаж приміщення на вулиці Прорізній, 10, з якого декілька днів тому виселили редакції науково-культурного щорічника "Наука і культура" та журналу "Трибуна".

Відповідну інформацію знайшов секретар депутатської фракції "Республіка Київ" у Київраді Олексій Давиденко, інформує прес-служба фракції.

"Просто дивує така оперативність. Не встигли виселити із приміщення редакції двох журналів, як його вже виставили на продаж! Пропонують приміщення видавництв площею 122 кв.м за майже 400 тисяч доларів і по телефону переконують, що готові продати його найближчим часом", - обурився Давиденко.

Депутат зазначив, що, за інформацією працівників журналів "Наука і культура" та "Трибуна", приміщення, в якому вони працювали, Шевченківська райрада продала іще у 2008 році. 

Після чого тривали судові баталії, крапку в яких поставив Вищий господарський суд, визнавши незаконним продаж приміщення. Проте через рік після цього рішення, редакції журналів все одно були виселені.

"Критично важливо зараз не допустити перепродажу приміщення, адже в цьому разі журнали "Наука і Культура" та "Трибуна" втратять навіть теоретичну можливість повернутися у будівлю на Прорізній. Зараз їх знищують за такою ж схемою, як і свого часу книжковий магазин "Сяйво"!", - наголосив Давиденко.

Політик закликав правоохоронні органи якомога швидше розібратися із незаконним продажем приміщень редакцій журналів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ