Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d3ed0f4da99c/
Українська правда
Київ

У Попова просять киян скинутися на лічильники тепла

25.01.2011  14:32


Фото au.ua
Київська міська адміністрація пропонує мешканцям встановити побудникові лічильники опалення та гарячої води, щоб зекономити на компослугах.

Зокрема, мерія обіцяє оплатити половину вартості приладу, інші 50% повинні зібрати мешканці будинку.

Про це у понеділок заявив  перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"Зараз ми започатковуємо програму по встановленню будинкових лічильників тепла і регулюючої апаратури, які дають можливість заощадити кошти. На сьогодні у нас забезпеченість лічильниками в місті є на рівні 25% і, відповідно, зробити інших 7,5 тисяч лічильників одночасно за один рік неможливо. Але для того, що цього року зробити більше, ми почнемо програму "50 на 50" - коли половину вартості платять мешканці будинку, а 50% дає місто. Таким чином це дасть можливість встановити як мінімум в 2 рази більше лічильників", - сказав Мазурчак.

Він додав, що упродовж 2011 року влада розраховує встановити близько 1 тисячі лічильників тепла і 1,5 тисячі лічильників на гарячу воду.

"Для людей це окупиться упродовж одного опалювального сезону. У подальші роки економія складатиме мінімум 30%. Адже люди не платитимуть круглий рік, а тільки в сезон і залежно від того, скільки вони по факту візьмуть. Якщо буде недогрів, то люди взагалі платити не будуть, бо лічильник фіксує як кількість тепла чи води, так і температуру", - сказав Мазурчак.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.