У Попова просять киян скинутися на лічильники тепла



Фото au.ua
Київська міська адміністрація пропонує мешканцям встановити побудникові лічильники опалення та гарячої води, щоб зекономити на компослугах.

Зокрема, мерія обіцяє оплатити половину вартості приладу, інші 50% повинні зібрати мешканці будинку.

Про це у понеділок заявив  перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"Зараз ми започатковуємо програму по встановленню будинкових лічильників тепла і регулюючої апаратури, які дають можливість заощадити кошти. На сьогодні у нас забезпеченість лічильниками в місті є на рівні 25% і, відповідно, зробити інших 7,5 тисяч лічильників одночасно за один рік неможливо. Але для того, що цього року зробити більше, ми почнемо програму "50 на 50" - коли половину вартості платять мешканці будинку, а 50% дає місто. Таким чином це дасть можливість встановити як мінімум в 2 рази більше лічильників", - сказав Мазурчак.

Він додав, що упродовж 2011 року влада розраховує встановити близько 1 тисячі лічильників тепла і 1,5 тисячі лічильників на гарячу воду.

"Для людей це окупиться упродовж одного опалювального сезону. У подальші роки економія складатиме мінімум 30%. Адже люди не платитимуть круглий рік, а тільки в сезон і залежно від того, скільки вони по факту візьмуть. Якщо буде недогрів, то люди взагалі платити не будуть, бо лічильник фіксує як кількість тепла чи води, так і температуру", - сказав Мазурчак.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ