Журнал "Наука і культура" викинули з орендованого приміщення


Редакцію науково-культурного видання Академії наук і товариства "Знання" "Наука і культура" виселили з приміщення на прорізній,10, нові власники.

Про це йдеться в повідомленні працівників видання.

За їх словами, 24 січня вранці співробітники щорічника "Наука і культура" та журналу "Трибуна" не змогли зайти до своїх редакцій - замки було зламано і замінено, а приміщення окуповано невідомими.

"Усі речі вивезли невідомо куди. Ми викликали міліцію. Старший лейтенант, котрий назвався Сергієм, сказав, що приміщення куплене 2008 року і показав папір, на якому це зафіксовано", - сказали співробітники.

Вони наголосили, що приміщення, яке товариство "Знання" орендує для обох редакцій у Шевченківської райдержадміністрації, було незаконно продане в 2008 році, але рішенням  Господарського суду Києва від 20 травня 2010 року те рішення було скасовано.

15 липня 2010 року Київський апеляційний суд скасував рішення Госпсуду, проте вже 13 жовтня 2010 року Вищий Господарський суд України скасував рішення апеляційного суду та остаточно визнав продаж приміщення незаконним.

"Ті, хто вдерся до приміщення, вдають, ніби нічого цього не було, хоч представники їхні були присутні на всіх судах. Хоча зараз є чинною угода товариства "Знання" та Шевченківської РДА про оренду приміщення для редакцій", - говорять працівники.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ