Столичне шосе реконструюють до Євро-2012?


Розв'язку на перетині Столичного шосе і проспекту Науки, які постійно стоять в заторах, планують побудувати до Євро-2012.

Однак, мешканцям Корчуватого вона мало допоможе, пише "Газета по-київськи" з посиланням на проект реконструкції.

"Зараз стоїть завдання: якщо починати, то вже навесні - щоб закінчити до Євро-2012, адже це один із в'їздів до міста", - сказав голова правління, директор компанії-розробника проекту АТЗТ "Київсоюзшляхпроект" Євген Лимонов.

За  його словами, наразі є кілька проектів, однак одним з кращих є проект трирівневої розв'язки.

"Є проект естакади на Столичному шосе, але тоді потрібно реконструювати і залізницю. Ще один шлях - трирівнева розв'язка з виходами на всі боки - але дорожче рази в два. Який варіант приймемо - залежить від фінансування", - сказав Лимонов.

Виданная відзначає, що головний плюс проекту - це перетворення проспекту Науки в повноцінну 6-смугову магістраль над залізничними коліями замість нинішнього вузького спуску.

Потік автомобілів звідси безперешкодно потрапить на Столичне шосе в напрямку Обухова та Кільцевої дороги. Для тих, хто їхатиме у сторону центру Києва передбачений розворот.

Однак, це спричинить певні незручності для мешканців Корчуватого - замість суцільного проїзду їм доведеться крутитися на розв'язці.

Видання відзначає, що це ставить під сумнів давній проект продовження на Корчувате тролейбусного маршруту № 1 та подальший розвиток житлового масиву. Утім, проектування ще триває відзначила газета.

Як відомо, розв'язку на Столичному шосе планували відкрити у 2010 році, однак роботи зупинила криза.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ