Кличко вимагає повернути 20% надбавки для медиків і вчителів


Блок Віталія Кличка вимагає від столичної влади внести зміни до міського бюджету й передбачити у ньому кошти на 20% надбавки для вчителів, медиків та працівників культури й соціальної сфери.

Опозиційні депутати наполягають на тому, щоб Київрада розглянула це питання на найближчому засіданні 3 лютого, заявив лідер Блоку Віталій Кличко. 

"Останнім часом до нас масово звертаються кияни, які отримавши заробітну плату в новому році,  виявили, що їх позбавили 20% муніципальної надбавки. Люди вкрай обурені цим фактом", - сказав лідер Блоку, якого цитує прес-служба.

Політик переконаний, що виплата цих коштів - обов'язок КМДА. Адже в нинішніх умовах, коли постійно зростають ціни на продукти харчування, комунальні тарифи та проїзд у міському транспорті, влада фактично ставить людей на межу виживання.

"Ми маємо захистити вчителів, медиків, інших працівників соціальної та культурної сфери. Якщо влада витрачає з міського бюджету 11 мільйонів гривень на будівництво комунікацій для храму, десятки мільйонів гривень - на інші неактуальні потреби, то вона зобов'язана знайти кошти на допомогу киянам. Бюджетна надбавка має знову виплачуватись", - додав Кличко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ