БЮТ: Кошти на харчування школярів зникають у невідомому напрямку


На продукти харчування дітей у школах Києва залишається лише 50% виділених бюджетом міста коштів, оскільки інша половина грошей витрачається на накладні витрати.

Про це заявив голова Тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах Києва, БЮТівець Віктор Наумко, повідомляє прес-служба фракції.

"Згідно з розпорядженням КМДА дворічної давнини, лише 50% бюджетних коштів, виділених на харчування дітей у навчальних закладах, йдуть на закупівлю саме продуктів. Інші 50% - це накладні витрати (транспортування, зарплати постачальникам і т.д.). Раніше ці витрати складали лише 20%, в останні ж роки вони піднімались навіть до 60-80%", - наголосив Наумко.

Крім згаданих 50% коштів, які не доходять до дитячих обідів, існує й проблема завищення цін на продукти, додав депутат.

"Наприклад, м'ясо однієї і тієї ж якості в одних районах закуповується по 25-27 гривень, а в інших по 60 гривень. При тому, що витрати на харчування однієї дитини у всіх районах мають бути однаковими. Це означає, що в тих районах, де тендерні комітети працюють за незрозумілими принципами, діти харчуються неякісною їжею і отримують недостатню кількість калорій", - зауважив Наумко.

У зв'язку з цим депутат запросив у керівників райдержадміністрацій інформацію щодо переліку організацій та підприємств, які на сьогоднішній день надають послуги харчування в навчальних закладах району; норм вартості закупівельних цін на всі види товарів для харчування дітей та вартість послуги щоденного гарячого харчування.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ