Чиновники Київщини хотіли привласнити майже 1 мільйон на газопроводі



Фото archimage.co.uk
Слідчі Управління СБУ в Київській області порушили кримінальну справу за фактом розтрати 998 тисяч гривень, виділених державою на будівництво газопроводу до сіл Балико-Щученко і Уляники Київської області.

Договір на виконання робіт з газифікації двох сіл посадовці Головного управління капітального будівництва КОДА уклали ще в 2007 році, повідомили у прес-центрі УСБУ в області.

Зловживаючи службовим становищем, чиновники склали фіктивний акт прийому виконаних робіт й перерахували бюджетні кошти на розрахункові рахунки підприємства-підрядника.

Перевірка, яку провели фахівці КРУ, встановила, що фінансова звітність замовника будівництва містить суттєве завищення вартості обладнання, будівельних конструкцій і матеріалів.

При цьому підрядні роботи за підписаними актами фактично не виконані.

Кримінальну справу порушено за ч.5 ст.191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

За такий злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ