Мерія відселить людей з будинку, який постраждав від вибуху


Мешканці 24 квартир з будинку по вул. Рогозівській, 1, де стався вибух газу, будуть відселені до кінця дня 24 січня.

Про це на брифінгу у понеділок заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"По двох під'їздах - ми бачимо, що в будь-якому разі проживання там є неможливим, і тому 24 квартири (це 2 під'їзди) ми вже сьогодні плануємо відселити)", - сказав чиновник.

Він додав, що для цього влада має три варіанти тимчасового житла для людей за їх вибором.

"Ті, в кого є родичі, можуть пожити в родичів. У нас також виділений маневрений фонд і ми можемо надати людям місце проживання. Але він не умебльований. Тому селити туди будуть в основному людей, квартири яких не є зруйнованими, а тільки постраждали і де не пошкоджені меблі. У такому разі ми можемо надати і людей, і транспорт для перевезення їхніх меблів у маневрений фонд", - сказав Мазурчак.

Водночас, ті, в кого немає меблів, і кому треба надавати не тільки допомогу в поселенні, але й  і харчуванні влада планує розмістити в пансіонатах.

"Ми опрацьовуємо варіанти: пансіонат водоканалу, дитячі пансіонати, - загалом є 4 заклади, де ми опрацьовуємо можливість поселення людей", - сказав чиновник.

Він також додав, що уночі 24 січня частина людей ночували в лікарні №11, яка знаходиться навпроти пошкодженого будинку, а також у Будинку культури.

"Люди мали можливість поспати трохи і отримали сніданок зранку", - сказав перший заступник голови КМДА. За його словами, люди будуть відселені на період 2-3 місяців.

Як відомо, уночі 24 січня у квартирі по вул. Рогозівській, 1 стався вибух газу, внаслідок чого постраждали 5 людей.

Попередньою причиною вибуху, за словами Мазурчака, є неправильне поводження з газом.

"Житель квартири №30, Хоменко, 1976 року народження, вирішив замінити газову плиту без кваліфікованих спеціалістів. Вирізав газову трубу в надії на те, що вентиль, який є в квартирі, буде тримати нормально газ. Але вентиль був несправний, у зв'язку з чим стався виток газу і відповідно стався вибух", - сказав він.

Як відомо, будинок по вул. Рогозівській, 1 має 4 під'їзди, 48 квартир, у яких зареєстровані 127 мешканців.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ