У Києві розпочали полювання на торговців пролісками


Через теплу зиму у Криму вже розцвіли проліски, чим скористалися браконьєри - вони збирають рідкісні квіти й везуть на продаж у столицю.

У зв'язку з цим столична міліція розпочала операцію "Первоцвіт", повідомив Кievpress.net  директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"Біля виходів з метро з'явилися торговці з першими пролісками. Рослини ще маленькі, без листочків. Крім пролісків, у столицю із Криму везуть так звану кримську фіалку - невелика рослина з рожево-фіолетовими квітками. Це дуже рідкісна рослина, занесена до першої категорії Червоної книги. На півострові цей вид зустрічається тільки в одному місці, і з кожним роком його стає усе менше", - сказав Борейко.

Операція "Первоцвіт" у Києві проводиться вже упродовж 7 років. У результаті чого кількість рідкісних рослин, які продають незаконно, з 5 мільйонів зменшилася приблизно до 50-70 тисяч.

За словами Борейка, допомогти боротися із браконьєрами можна, вчасно сповіщаючи про факти незаконної торгівлі дільничних, міліціонерів у метро або патрульних.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ