Відправника посилок з частинами вибухівки затримали в Нікополі


У Нікополі Дніпропетровської області співробітники міліції затримали 42-літнього чоловіка, який 19 січня відправив з місцевого поштового відділення посилки з деталями мінних підривників.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Дніпропетровській області.

За словами правоохоронців, посилки з деталями мінних підривників військового зразка часів Великої Вітчизняної війни були відправлені на закордонні адреси.

У міліції відзначили, що затриманий проводив розкопки й скуповував військове спорядження часів Великої Вітчизняної війни з метою колекціонування, а з 2007 року почав продавати знахідки колекціонерам.

Під час огляду помешкання затриманого були вилучені предмети часів Великої Вітчизняної війни: 4 гранати "Ф-1" без запалів, фугасна граната, мінометна міна, патрони до різної вогнепальної зброї, військові каски, складові частини до різної зброї й боєприпасів, 300 грамів пороху.

Крім цього, у квартирі була велика кількість картонних коробок, підготовлених до відправлення як посилки. За словами затриманого, всі предмети, що перебували в його приміщенні, деактивовані і є лише макетами для колекціонування.

У чоловіка також вилучили комп'ютер з адресами закордонних колекціонерів, з якими він спілкувався. Триває перевірка. 

Як відомо, 20 січня на київський пошті виявили посилки з частинами вибухівки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ