Киян змушують нести гроші лікарняну касу?


Працівників соціальної, комунальної сфер та підлеглих КМДА змушують стати членами Муніципальної лікарняної каси.

Про це повідомила лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба .

"Кияни з недовірою поставилися до чергової ідеї столичних чиновників і не поспішають скористатися послугами лікарняної каси. І влада вирішила добровільно-примусово забезпечити зацікавленість "реформою медицини" самих медиків, освітян, комунальників та інших залежних працівників", - заявила Меліхова.

Вона нагадала, що за словами директора "Муніципальної лікарняної каси", для того, що вона змогла виконувати свої обов`язки в повному обсязі, треба, щоб до неї щомісяця долучалося близько 30 тисяч осіб.

"Тобто, за рахунок медиків, вчителів та комунальників вирішили забезпечити необхідну кількість учасників лікарняної каси. Звичайно кияни, яким влада в новому році вже підняла тарифи на житлово-комунальні послуги, проїзд у маршрутках та позбавила працівників соціальної  сфери надбавок до зарплат, обурені такою перспективою", - наголосила депутат.

Меліхова додала, БЮТ вимагатиме заслухати пояснення від КМДА з цього питання на найближчому пленарному засіданні Київради.

Як відомо, умовою членства лікарняної каси є сплата щомісячних членських внесків у сумі 30 гривень, та першого внеску - 10 гривень. Скористатися послугами каси пацієнти зможуть після трьох місяців справної спати цих внесків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ