Київський центр ПЕТ-техлологій досі не працює


Центр ядерної діагностики онкологічних захворювань у Києві, який три місяці тому урочисто відкрив прем'єр Микола Азаров, так і не працює.

Незважаючи нате, що лікарі приймають пацієнтів, діагностику та лікування на новітньому сканері, який став інновацією Центру, не проводять, пише "Свідомо".

Запустити новий сканер обіцяють через місяць.

"Центр вже приймає пацієнтів. Проте ПЕТ сканер і справді ще не працює. Щоб його запустити нам потрібно ще як мінімум місяць", - сказав завідувач київської онколікарні Олександр Клюсов.  

Він пояснює, що Центрові як і раніше бракує фармпрепарату, без якого Центр не може ані лікувати хворих, ані проводити діагностику.

Для усіх цих процедур його мають ввести в організм людини і тільки потім ядерний сканер може у тривимірному зображенні розпізнати пухлину та метастази розміром від шести міліметрів.

Раніше влада обіцяла, що вже з початку року Центр безкоштовно прийматиме до дев'яти тисяч хворих та пацієнтів з підозрою на рак. Тоді як тільки у Києві за перші десять місяців минулого року від раку померло більше 3,5 тисяч людей.

Аналогічний за технологіями Центр обіцяли також відкрити ще у листопаді на базі лікарні у Феофанії. Однак Центру досі немає.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ