Томенко просить Генпрокуратуру розібратися з Десятинною церквою


Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє, що історія з Десятинною церквою набула ареолу таємничості, тож або влада говорить неправду, або священики недотримуються законів.

Про це повідомляє сайт віце-спікера.

За словами Томенка, він отримав відповіді на депутатський запит від прем'єр-міністра та Міністерства культури, де урядовці переконують, що йдеться виключно про "проведення археологічних досліджень та музеєфікації залишків фундаментів Десятинної церкви".

Крім того, у відповідях на запит стверджується, що інформація стосовно "спорудження нової церкви на території пам'ятки археології національного значення, а також щодо початку відповідних будівельних робіт, є безпідставною".

Натомість, Томенко нагадав, що ЗМІ прямо цитують представника Української Православної Церкви Московського патріархату, який заявив, що уже готовий проект будівництва нової культової споруди на фундаменті Десятинної церкви і це будівництво беззаперечно відбудеться.

"Звідси два висновки: або священики Московського патріархату не вважають за необхідне дотримувати чинного законодавства України та рішень центральної і місцевої влади, або центральна і місцева влада, погодившись з планами церкви, дезінформує парламентарів та громадськість", - підсумував віце-спікер.

Крім того Томенко нагадав словами головного архітектора столиці Сергія Целовальника про те, що на місці Десятинної церкви планують збудувати новий храм.

У зв'язку з цим Томенко направив відповідне звернення генпрокурору та вжити всіх необхідних заходів прокурорського реагування.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ