У Кличка кажуть, що Попов ввів приховану пеню у комунальні тарифи


Введення в Києві так званих "пільгових" тарифів на послуги ЖКГ для осіб, котрі оплачуватимуть їх до 20 числа місяця, є суто популістським кроком.

Про це заявили у Блоці Віталія Кличка.

Депутати переконані, що таким чином столична влада намагається відволікти увагу від необґрунтованого підвищення тарифів і вводить людей в оману.

"По суті, встановлення підвищеного тарифу для тих, хто платить після 20 числа, є прихованою пенею за послуги ЖКГ. Більш того, ця пеня навіть вища за загальноприйняту - 10% замість 3% Наприклад, вартість опалення для таких споживачів, які не встигли заплатити до 20 числа, становить 3,10 гривні/м2. Між тим, всі інші будуть платити по 2,91 гривні/м2", - кажуть у Блоці Кличка.

Депутати вважають такий підхід столичної влади неприйнятним.

"Киянин, який сплатить рахунки після 20 числа, фактично, змушений буде не тільки зі своєї кишені оплачувати "пільги" інших осіб, але ще й додатково платити пеню. А враховуючи, що малозабезпечені громадяни часто не можуть своєчасно оплатити послуги ЖКГ, вийде, що в черговий раз бідні заплатять за багатих", - додали у Блоці Кличка.

До того ж, кажуть депутати, встановлення розміру тарифів залежно від того, коли їх оплачують, суперечить вітчизняному законодавству.

"Закон Про житлово-комунальні послуги та постанови Кабміну чітко встановлюють процедуру формування тарифів. І ця процедура не передбачає ніякої відмінності в тарифах для тих, хто платить до чи після 20 числа. Більше того, такої відмінності немає ні за якою ознакою. Тому тариф для населення має бути однаковим для всіх", - сказали у Блоці Кличка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ