Музей Української революції знову запрацював


17 січня Київський Музей Української революції 1917-1921 років поновив свою роботу.

Про це заявив керівник відділу музейної та виставкової діяльності Українського інституту національної пам'яті Олександр Кучерук, повідомляє УНІАН.

Він також зазначив, що, крім Музею Української революції 1917-1921 років, у звичному режимі продовжують працювати усі інші музеї, підпорядковані Українському інституту національної пам'яті.

Зокрема, Національний музей "Меморіал пам`яті жертв голодоморів в Україні", Національний історико-меморіальний заповідник "Бабин Яр" та Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили".

Історик нагадав, що відповідно до рішення президента про ліквідацію УІНП, зараз діє ліквідаційна комісія, а співробітники інституту працюють до 15 лютого.

Разом з тим на виконання іншого указу президента Кабінет міністрів заново створив УІНП як науково-дослідну бюджетну установу при уряді. Тому, за словами Кучерука, зараз відбувається фактично реорганізація інституту.

Як відомо, на початку січня Музей Української революції 1917-1921 років було закрито. Підставою для цього став указ Президента Віктора Януковича від 9 грудня 2010 року, згідно з яким було ліквідовано Український інститут національної пам'яті. Оскільки музей є структурним підрозділом інституту, то він також підлягає ліквідації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ