Чиновники Київщини погоріли на "земельному" хабарі


СБУ затримала чиновників Держуправління охорони природного середовища Київщини за вимагання і отримання 140 тисяч гривень хабара.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.  

Як з'ясувалося, зловживаючи службовим становищем, чиновник не візував або затягував час розгляду документів узгодження землевідведення, а потім вимагав гроші за швидке вирішення питання.

35-річного посередника під час одержання хабара затримали 18 січня у Печерському районі Києва.

Гроші призначалися для одного із заступників начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Київській області.

Чиновник призначив зустріч по обіді й зажадав, щоб гроші були передані його спільнику в безпечному місці - в салоні приватного авто, що знаходилося на вулиці біля ринку "Бессарабка".

Після затримання посередника, на робочому місці був затриманий й посадовець. Речові докази - 80 банкнот номіналом у 500 гривень вилучили з іномарки.   

За матеріалами СБУ прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого  ч.2 ст. 368 (вимагання та одержання хабара за попередньою змовою групою осіб). Затриманих взято під варту.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ