Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d341896c42f6/
Українська правда
Київ

Кличко знову оскаржує підвищення комунальних тарифів

17.01.2011  11:23


Фото kp.ua
Блок Кличка оскаржив розпорядження КМДА від 29 та 30 грудня 2010 року про підвищення тарифів на послуги ЖКГ для населення.

Відповідний позов Віталія Кличка зареєстровано у Шевченківському райсуді. Повідомляє прес-служба Блоку.

За словами Кличка, підставами для оскарження розпоряджень є численні порушення під час прийняття цих документів.

Так, вказані розпорядження підписані неналежною особою, без дотримання процедури попереднього оприлюднення та проведення громадських слухань.

Крім того, депутат звернув увагу на відсутність у столичних будинків комунальної форми власності прибудинкової території як такої. Адже за інформацією самої КМДА, будівлі не мають жодного державного акту на землю, яку називають "прибудинковою".

"У Києві не визначені виконавці житлово-комунальних послуг, тобто ніхто не відповідає за якість утримання будинку, якість води, належну температуру у батареях. Попри рішення суду, КМДА вже чотири роки поспіль не визначає виконавців. Тобто кияни платять сьогодні неналежним управителям, а ЖЕКи не мають правових підстав вимагати кошти", - наголосили у Блоці Кличка.

У Блоці також переконані, що заяви мерії стосовно поступового переходу на підвищені тарифи, відмову від пені та зниження тарифів для сумлінних платників навряд чи будуть реалізовані, адже жодного розпорядження міської влади з цього приводу не ухвалювалось.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.