Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d340a2ba1b6b/
Українська правда
Київ

Партія регіонів: ніхто не знищуватиме дитбудинок заради Табачника

17.01.2011  10:21

Голова фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко спростовує інформацію про те, що Київська адміністрація планує ліквідувати дитячий будинок "Ясний" і віддати його приміщення Міносвіти.

"Мова йде про створення першої в Україні і Європі державної дитячої технічної академії, така освітня установа в Києві буде відкрито. Дійсно, найбільш підходящою для цього визначена територія, де сьогодні перебуває "Ясний" і вісім його вихованців. От тільки виселяти дітей-сиріт на вулицю ніхто не збирається", - сказав Омельяненко, якого цитує прес-служба фракції.

За його словами, у листі міністра освіти Дмитра Табачника до голови КМДА Олександра Попова вказується, що міністерство зобов'язується всіх вихованців дитбудинку зарахувати в новостворювану установу.

Таким чином, затверджує депутат, увагою, турботою й рівнем освіти ці діти обділені не будуть, скоріше навпаки.        

Омельяненко висловив упевненість, що спекулювати на цьому питанні намагаються "саме ті люди, які у свого часу були дуже зацікавлені відрізати земельну ділянку в шість гектарів і розмістити на ній торгово-розважальний комплекс  із підземним паркінгом".  

"Депутати Партії регіонів звертали увагу на неправове рішення, прийняте розпорядженням колишньої Шевченківської райадміністрації, яка на 15 років одержала в оренду цю земельну ділянку. Наші звернення до прокуратури із цього приводу дозволили не допустити подібного розвитку подій", - сказав Омельяненко.

"Більшість так званих "борців" за права сиріт тоді мовчали, а от саме Міністерство освіти й науки, а також низка представників громадських організацій не на словах, а на ділі відстоювали інтереси вихованців дитячого будинку", - додав депутат.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.