Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d3402c44091f/
Українська правда
Київ

УБОЗ влаштував облаву на Петрівці

17.01.2011  10:50

У середу УБОЗ провів перевірку на книжковому й речовому ринках Петрівки. З базару вивезли кілька вантажівок контрафактних дисків, сотні шуб і дублянок.

Після такої інспекції продавці інших ринків бояться відкривати робочі місця, пише "Газета по-київськи".

Торговці подейкують, що вибіркова конфіскація товару - це спроба влади помститися за акції протесту проти Податкового кодексу.

"Я продаю жіночий трикотаж, мене не зачепили. Міліція пояснювала, що їм потрібно знати, звідки ми веземо товар, просили показати накладні. Усі продавці, що були на Майдані, тряслися й у нас, і на Троєщині, і на інших ринках. Не виключено, що нам мстять і тепер будуть утискати постійно", - сказала продавець Марина Павлюковська з Петрівки.

Інший продавець Валентина каже, що такі перевірки проходять завжди після Нового року.

"Шукали тих, у кого проблеми з документами. У нас отут кожний другий ходив протестувати, але нікого не чіпали", - сказала вона.

Після навали на "Петрівці", у п'ятницю на "Троєщині" пустувала третина робочих місць, пройшли перевірки й на ринку "Юність", відзначає видання.

"Коли ми довідалися, що відбувається на "Петрівці", усі закрилися. Тут теж автобуси з міліцією чергували, але перевірок не влаштовували", - сказала торговець з ринку "Троєщина".

Продавці кажуть, що згідно з новим кодексом, перевіряючи можуть приходити у будь-який момент, без попередження, і за відсутність будь-якого документа конфіскувати товар. Найчастіше вимагають "сертифікати якості", яких у більшості просто немає.

"Ми за товаром їздимо в Одесу, перекуповуємо його в місцевих торговців. Привозять товар у порт із "сертифікатом якості", а до нас цей документ чомусь не доходить. За відсутність сертифіката якості нас можуть у будь-який момент оштрафувати. І ніхто не може пояснити, як нам одержати цей документ в Одесі. Але якщо раніше штраф був 17 гривень, то тепер близько тисячі", - сказала продавець Валентина Олійник.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.