Замок барона належить депутату ГАК. А садибу Мурашка отримав зять Черновецького?



Фото "Сегодня"

Власник Замку барона депутат депутат Київради від ГАК Олександр Лойфенфельд обіцяє не дати його зруйнувати.

"Я перший, хто не дасть його зруйнувати! Я теж люблю Київ, живу тут і переживаю за своє місто. Я не знаю, кому потрібен весь цей галас, але Будинок барона ніхто не знесе і не переробить! Це одна з трьох родзинок Києва разом з Будинком з химерами і Нацбанком! - сказав Лойфенфельд газеті "Сегодня".

Видання також поцікавилося долею і власниками інших садиб.

Стародавній будинок на Софіївській, 20/21, знаходиться прямо навпроти Софії Київської. Рішенням Київради ще в 2008 році він був переданий ТОВ "Курдонер".

За даними бази Українського бізнесу, засновник - Артур Маргуліс. Він у гарних стосунках з мером Леонідом Черновецьким. Кілька років тому Маргуліс купив на аукціоні його фотороботу за 75 тис. грн. І буквально через кілька місяців одержав цю ділянку, зауважує видання.

Ділянку по Малій Житомирській, 12-а, -б, і 14-а, -б, яку називають садибою Мурашка, ще в 2007-му Київрада передала ТОВ "Пентеон-Інвест" для будівництва готельно-житлового комплексу.

Цю компанію в Київраді пов'язують із зятем мера В'ячеславом Супруненком. Але дружина Супруненка і дочка мера Христина Черновецька це спростувала. "Я ніколи не чула, щоб чоловік мав відношення до цієї компанії", - сказала вона виданню.

Будинок по Шовковичній, 19, був збудований в 1901 році і належав баронові Володимиру Ікскюль-Гільденбранду Августовичу. Потім тут був житловий будинок. Будинок був проданий Київрадою ще в 2007 році ТОВ "Портокале" усього за 7,5 млн грн.

За даними бази Українського бізнесу, засновником є швейцарська фірма. Але джерело в архітектурних колах стверджує, що власник цього будинку нібито бізнесмен Віталій Гайдук.

Недавно тут закінчили реставрацію, будинку повернули історичний рожевий колір, а усередині на стелях відновлюють стародавню ліпнину. Тут планують відкрити готель.

Красиві будинки колишнього пивоварного заводу Ріхерта, що на Фрунзе, 35 (кінець XIX століття), належать ТОВ "Київський завод солодових екстрактів". Але пиво тут давно не варять - будинок виставлений на продаж. Його нібито хочуть купити німці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ