"Швидку" підведуть під міжнародні стандарти


Систему надання екстреної медичної допомоги у Києві приведуть у відповідність міжнародним стандартам.

Про це на прес-конференції з приводу реформування швидкої медичної допомоги заявив заступник начальника Головного управління охорони здоров'я КМДА Володимир Загородній.

Він наголосив, що швидка і невідкладна медична допомога має бути своєчасною та якісною для усіх киян та гостей міста. Один із кроків столичної влади щодо покращення якості швидкої допомоги - постійна робота підвищення фахового рівня медиків, які працюють у цій галузі, повідомляє сайт КМДА.

"Головне завдання, яке стоїть перед працівниками бригад швидкої медичної допомоги - надати своєчасну екстрену допомогу, яка дозволить зберегти життя пацієнту та транспортувати його до лікувального закладу для надання спеціалізованої допомоги", - сказав Володимир Загородній.

Він додав, що екстрена медична допомога надається всіма бригадами відповідно до стандартів (протоколів) надання такої допомоги та проведення серцево-легеневої реанімації.

У структурі Київської міської станції швидкої медичної допомоги наразі працюють лікарські, фельдшерські, а також спеціалізовані бригади. З метою приведення всіх видів бригад до єдиних міжнародних стандартів до 1 січня 2013 року усі лікарі спеціалізованих медичних бригад швидкої медичної допомоги (кардіологів, неврологів тощо) пройдуть навчання та позачергову атестацію за спеціальністю "Медицина невідкладних станів".

"На сьогодні у Києві екстрену медичну допомогу надають 150 бригад вдень і 103 бригади "швидкої" вночі. Працюють цілодобово 29 пунктів (41 бригада) для дорослих та 18 пунктів (19 бригад) для дитячого населення при амбулаторно-поліклінічних закладах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ