"Київаватодор" вивіз 60 тонн снігу


З початку зими силами "Київавтодору" використано понад 70 тисяч тонн посипальних матеріалів та вивезено 60 тисяч тонн снігу.

За словами генерального директора комунальної корпорації "Київавтодор" Георгія Глінського, з початку зимового періоду шляхово-експлуатаційними підприємствами столиці витрачено десятки тисяч тонн протиожеледних матеріалів. Зокрема, понад 19 тис. тонн технічної солі, 563 тонни фрикційних матеріалів, більш ніж 5 тис. тонн піско-соляної суміші.

Сьогодні залишок посипальних матеріалів складає: 17,4 тис. тонн технічної солі; 2,2 тис. тонн фрикційних матеріалів та майже 5,5 тис. тонн піско-соляної суміші.

Запаси посипальних матеріалів служб столичного автодору постійно поповнюються.

З початку зими в цілодобовому режимі на автошляхах та вулицях Києва щодня працює від 298 до 390 одиниць спеціальної дорожньої та допоміжної техніки. У період снігопадів у двозмінному режимі працювало 87 додаткових одиниць важкої дорожньої техніки, залученої з інших підприємств.

Нагадаємо, у грудні 2010 року для шляхово-експлуатаційних підприємств КК "Київавтодор" придбала 73 одиниці техніки на суму 41,7 млн. грн., із них 62 одиниці техніки для роботи в зимовий період.

Наразі усі 62 нові машини прибирають вулиці міста.

Разом з тим, Георгій Глінський наголосив, що більше половини техніки, яка знаходиться на балансі комунальних підприємств "Київавтодору", відпрацювала свій моторесурс та технічно застаріла, тому необхідно постійно оновлювати парку машин (щорічно від 20 до 25%).

Директор комунальної корпорації також зауважив, що на ручному прибиранні щодня працює від 300 до 700 осіб та від 100 до 300 осіб - щоночі.

Варто зазначити, що сніг з вулиць міста вивозиться цілодобово. Станом на 10 січня вивезено вже 59,7 тис. тонн.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ