Кияни віддаватимуть на маршрутки чверть зарплати?



У БЮТ попереджають, що наступним кроком фінансових репресій проти киян може стати згода київської влади на здорожчання вартості проїзду в маршрутках Києва до 4-6 грн.

Про це заявила голова фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Київській міській раді Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба фракції.

"Збільшення вартості проїзду обов'язково спричинить збіднення киян і загрожує стати причиною вимушеного безробіття працівників соціальної сфери Києва. Як прожити освітянам, медикам, працівникам культури, яких вже позбавили 20% надбавок до зарплат, підвищили на 30% тарифи на житлово-комунальні послуги, відібрали право безкоштовного проїзду в дільничних лікарів та школярів? Нас чекають другі 90-ті, коли еліта змушена буде поповнити ряди продавців та вантажників на стихійних ринках", - обурюється Меліхова.

За її словами, підвищення вартості проїзду в маршрутках суттєво збільшить місячні витрати киян на проїзд.

"Ті, хто щодня добираються на роботу двома видами транспорту витрачатимуть не менше 12-16 грн на день, що складає близько чверті місячної зарплати, приміром,  працівника бібліотеки", - казала депутат.

"Влада винна перед киянами у підвищенні цін на проїзд через те, що не створила альтернативи маршрутним таксі. Громадський транспорт сьогодні не справляється із пасажиропотоком і, безумовно, не зможе впоратися із раптовим його збільшенням вразі відмови менш заможних киян від проїзду в маршрутках", - зауважила вона.

"Тому маршрутчики впевнені, що клієнти в них будуть завжди. А будівництво метро і міської електрички, вартість проїзду в яких принципово дешевше, ведеться незадовільними темпами, особливо міфічним є будівництво метро на Троєщину, на що ми завжди звертаємо увагу влади", - наголосила Меліхова.

Як відомо, перевізники планували підняти плату в маршрутках столиці з Нового року на 1,5 - 2 грн. Сьогодні ціна проїзду в маршрутних таксі складає 2-2,5 грн.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ