Чиновники скуповують липові довідки про вагітність


Кияни активно скуповують липові довідки про вагітність та інвалідність.

Про це пише "Сегодня".

В інтернеті з'явилися сайти, що спеціалізуються на таких документах. Кажуть, попит нині величезний. А причина - скорочення на держпідприємствах.

"Зараз приблизно утроє виріс попит на довідки про інвалідність і приблизно вдвічі - на вагітність. Ціни, звичайно, теж підняли, адже ризикуємо", - розповіла нам оператор, коли їй подзвонили за зазначеним на одному з таких сайтов (sicklist.com.ua) телефоном.

Липова довідка обійдеться в тисячу гривень. На сайті потрібно заповнити спеціальну форму, указати ПІБ, рік народження, назву установи, що видає (поліклініка вашого району) і куди потрібно пред'явити - місце роботи. Після цього вам висилають рахунок, на нього потрібно переказати гроші.

На питання про гарантії оператор образилася: "Серед клієнтів - політики, митні працівники, і ніхто ще з них не скаржився. А дорого тому, що виготовлення матриці для печатки фальшивки - недешевий процес".

Як пояснили нам у фірмі, клієнти кажуть, що довідки їм потрібні, щоб не звільняли. Як відомо, після постанови Кабміну чисельність держслужбовців у столиці повинна скоротитися на третину.

А згідно КЗпП, звільняти інваліда і вагітних не можна.

Як розповіли в міліції, свідоме використання фальшивих документів - шахрайство, що карається штрафом у 850 грн. Тобто штраф обійдеться дешевше липової довідки. А от за підробку документів покарання - до 5 років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ