На Петрівці міліціонери "наколядували" 3 мільйони


На столичному ринку "Петрівка" за один день вилучена піратська продукція на суму понад 3,4 мільйона гривень.

Про повідомляє Газета.Ua з посиланням на прес-службу МВС України.

Під час проведення відпрацювання торговельних об'єктів столиці працівниками УДСБЕЗ київської міліції перевірявся стан дотримання правил торгівлі на ринку "Петрівка".

Найбільш типовими правопорушеннями, які виявили правоохоронці, були: відсутність документів, що засвідчують якість та походження продукції, недотримання підприємцями авторських і суміжних прав на ретрансляцію аудіовізуальних творів, порушення санітарних правил, реалізація продукції з ознаками контрафактної, відсутність документів обліку доходів і витрат і т.д .

У 26 торгових точках були виявлені і вилучені від 1 до 5 тисяч одиниць так званої "піратської" аудіо-і відеопродукції, а також предметів верхнього одягу з штучного і натурального хутра. Загальна кількість вилучених дисків досягла майже 15 тисяч на суму понад 607 тисяч гривень. Крім того, працівниками ДСБЕЗ було вилучено промислових товарів з ознаками контрафактного походження на суму понад 2,8 мільйона гривень.

За результатами проведених перевірок діяльність частини підприємців призупинено. Наразі працівниками УДСБЕЗ ГУМВС у місті Києві вирішується питання про складання адміністративних матеріалів за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачають відповідальність за порушення правил торгівлі. У разі наявності в діях підприємців ознак кримінально караних діянь буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи.

Раніше повідомлялося, що на київському ринку "Петрівка", міліція затримала двох учасників податкового Майдану.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ