Суд може дозволити вирубку навіть в обхід Київради


Представники ж провладної більшості у Київраді обіцяють покласти край вирубкам зелених зон.

Про це заявив "Радіо Свобода" член комісії Київради з питань земельних відносин, регіонал Олексій Омельяненко.

"Ми говорили про це із головою КМДА Олександром Поповим. Вироблена чітка стратегія протидії цьому явищу. Юридична служба Київдержадміністрації достатньо потужна, щоб впоратися із проблемою, коли за рішенням суду відбуваються подібні дії", - сказав депутат.

Депутат припускає, що, зрештою, незаконні вирубки в столиці припиняться упродовж року. За підрахунками міжнародних екологічних організацій, станом на минулий рік Київ вважався найзеленішим великим містом Європи, оскільки площа лісів, парків та скверів у його межах складала більше 50%.

Водночас попри обіцянки сквери вирубують. Останній випадок стався на "Дарниці".

Тепер, на місці знищеного скверу має з'явитися великий торговельний центр, заявляє адвокат місцевої територіальної громади Олександр Дядюк. За його словами, це лише один із прикладів схеми незаконного захоплення землі, яка діє у столиці з відома влади.

"За цією схемою у місті узаконюють будь-який злочин. Фірма, яка претендує на земельну ділянку - без рішення сесії міської ради, у суді отримує дозвіл на її оренду та вирубку. Суддя одним рішенням скасовує і Генеральний план Києва, і Програму його озеленення",- говорить адвокат.

Вирубка зелених зон для подальшого будівництва активізувалася в усіх районах Києва, відзначає координатор громадської ініціативи «Збережи старий Київ» Інна Совсун.

"Лише тих місць вирубки, які набули розголосу, ми нараховуємо більше двадцяти. Мораторій, ухвалений парламентом - вплине на це мінімально, адже штрафи за вирубку є мінімальними. До того ж, мораторій не має зворотної дії, а ми не знаємо, скільки ділянок землі в Києві вже виділено, і скільки виділятимуть заднім числом".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ