БЮТ: Кільцевої електрички не буде


Столична влада не передбачила в 2011 році фінансування розвитку міської електрички всупереч своїм обіцянкам.

Про це заявив депутат фракції БЮТ у Київраді Ігор Солошенко, повідомляє прес-служба блоку.

За його словами, враховуючи наявний транспортний колапс столиці та відсутність перспективи будівництва метро на Троєщину, будівництво кільцевої електрички допомогло б розв’язати транспортні проблеми Києва.

Оскільки на відміну від метро чи швидкісного трамваю, електричка може використовувати вже існуючу залізничну колію. 

Депутат зауважив, що для завершення проекту Північного півкільця міської електрички необхідно витратити близько 200 мільйонів гривень, з яких 50 мільйонів гривень повинна направити "Укрзалізниця" на реконструкцію 11 станцій та близько 150 мільйонів гривень КМДА - на закупівлю шести п'ятивагонних електропоїздів. 

"У порівнянні з витратами на будівництво Гаванського переходу чи розв’язки на Московській площі це не надто великі гроші, але Київ не має навіть цієї суми, оскільки Державний бюджет відбирає у Києва 40% коштів (8 мільярдів). Це означає, що багато програм з розвитку міста, в т.ч. з будівництва кільцевої електрички в місті в 2011 році, реалізовано не буде", - наголосив Солошенко. 

Як відомо, в рамках першої черги проекту (Північне півкільце) передбачалось створення 14 залізничних станцій та пересадочних вузлів на 4 станціях метро, що з'єднає три лінії метро і швидкісного трамваю.

На другому етапі має бути організовано рух по Південному півкільцю (між 7 станціями), чим буде створено кільцевий рух. 

Раніше влада заявляла, що запуск кільця в повному обсязі відбудеться до вересня 2011 року, а до травня буде продовжено курсування  електрички, як мінімум,  до станції Сирець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ