Скорик забудує набережну "теплицями" та іншим жахом?



Фото "Сегодня"

Цього року почнеться реконструкція набережної Дніпра.

У новому вигляді - без МакДональдса, трамвая і ринку - вона постане до Євро-2012, пише "Сегодня".

"Конкурс на проект набережної оголосять навесні, але вже зараз над проектами працюють архітектори", - розповіла нам прес-секретар головкому архітектури Марина Шаповал.

Першою новобудовою тут, ймовірно, стане ТРЦ, що планують звести замість ринку "Риболовля" біля станції метро "Дніпро".

Як розповіла нам автор проекту Лариса Скорик, "на цей будинок є замовник, у нього є всі дозвільні документи".

"Це - триповерховий ТРЦ, що буде і підпіркою пагорбам. Оскільки ми хочемо його зробити у вигляді терас зі скляними стінами, то комплекс відмінно впишеться в ландшафт. Дах його буде озеленений", - сказала Скорик.

У ТРЦ будуть ресторани, виставкові зали і підземний паркинг. З ідей: зведення двох комплексів з кінотеатрами, бутіковими галереями, кафе і, можливо, ковзанки з боулінгом на схилах у районі Батьківщини-матері. А недалеко від Паркової алеї можуть вирости ще два комплекси з виставковими залами й офісами.

Скорик пропонує забрати з Поштової площі "Макдональдс". Адже всі новобудови вона хоче робити схожими на ТРЦ біля моста Метро, скляшками терасового типу з зеленими дахами, і фаст-фуд поруч з ними не впишеться.

 
 Так виглядатиме набережна до Євро-2012

Проїзну частину Скорик пропонує поділити на рівні - нижні для транспорту, а верхні - для пішоходів, а трамвайні шляхи зняти.

"Через Дніпро хочемо пустити кілька скляних пішохідних містків, зробимо нові спуски до води, обладнані пандусами і спеціальними підйомниками для інвалідів", - говорить вона.

Концепція забудови набережної архітектора Георгія Духовичного, схвалена Київголовархітектурою, чекає інвестора вже близько 5 років.

"Ми робили проект під інвестора Віктора Пінчука, але не зійшлися в думках, якої поверховості будинки будувати". Він бачив прибережну зону не скляною, а в стилі Андріївського узвоза.

"Наша концепція схожа з концепцією Лариси Скорик - невисокі будинки з ТРЦ і готелями, нові спуски до води і пішохідні містки, за рахунок трамвайних рейок розширити на смугу з обох сторін дорогу".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ